معرفي اداره مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها (ADR)
معرفي اداره ( تاريخچه و پايه هاي قانوني تشكيل اداره و اهداف) به صورت مختصر
مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها (ADR) به عنوان تنها مرکز ملی در سطح کشور به جمع آوری و ثبت گزارشهای عوارض دارویی مشاهده شده توسط جامعه محترم پزشکی می پردازد. این مرکز از سال 1377 به عنوان عضو کامل سازمان جهانی بهداشت در برنامه بین المللی پایش فرآورده های دارویی پذیرفته شده است و از آن زمان تاکنون با سازمان مذکور و سایر کشورهای عضو به تبادل اطلاعات در زمینه عوارض دارویی می پردازد. هدف از بررسی عوارض دارویی دریافت شده، کاهش مرگ و میر ناشی از عوارض دارویی و پیشگیری از وقوع آنها می باشد. در بهمن ماه سال 1385 ، دستورالعمل ثبت عوارض وخطاهای دارویی از سوی معاونت محترم غذا ودارو با تائید وزیر محترم بهداشت، درمان وآموزش پزشکی به کلیه دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی سراسر کشور ابلاغ گردید و کلیه مراکز ذیربط ملزم به گزارش عوارض و خطاهای دارویی مشاهده شده به این مرکز گردیدند. هم چنین در سال 1384 بنابر رای کمیسیون قانونی ساخت و ورود داروها، شرکت های داروسازی موظف به ارسال گزارشهای مربوط به ایمنی فرآورده های خود به مرکز ADR شده اند که این مطلب مجددا در ماده 10 دستورالعمل فوق الذکر مورد تاکید قرار گرفته است.
اهداف عمده مرکز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها عبارتند از:
خدمات :معرفي زير مجموعه ها و وظايف آنها
فعاليت هاي اصلي كه در مركز ثبت وبررسی عوارض ناخواسته داروها صورت مي گيرد:
پرسنل شاغل و مسؤوليت ها
رئیس اداره : دکتر گلوریا شلویری
کارشناس های اداره
1. دکتر نغمه جاویدنیکو
2. دکتر شادی یوسفیان
3. دکتر مرجان کریمی قوانلو
4. دکتر حمیده سیدعلی الهی
5. خانم نیروانا بهجت
مسؤول دفتر و منشی اداره ( خانم شیرین شکیبایی )
مقررات آئین نامه
فرم ها
راهنماي ارباب رجوع براي فرايندها
چگونه مي توان عوارض دارويي را گزارش نمود؟
به منظور جمع آوري گزارشهاي عوارض دارويي، فرم هاي زرد رنگي توسط اين مركز تهيه شده است كه در صورت تماس با اين مركز به تعداد لازم در اختيار كليه حرف پزشكي قرار خواهد گرفت. پس از تكميل فرم ها، مي توان آنها را به آدرس تهران- صندوق پستي 948-14185 ارسال داشت، هزينه پست قبلاً پرداخت شده است. هم چنین گزارش عوارض از طریق تلفن (4-88923193) و/ یا نمابر (88890857) و یا از طریق سایت معاونت دارو و غذا نیز قابل ارسال می باشد.
چه مواردي را مي توان گزارش نمود؟
كليه عوارض مشكوك به مصرف فرآورده هاي درماني از جمله داروها ، فرآورده هاي خوني، واكسن ها، مواد حاجب، مواد مورد استفاده در دندانپزشكي يا جراحي، فرآورده هاي گياهي و محلولهاي لنز قابل گزارش به اين مركز مي باشند.
جهت گزارش يك عارضه، اطمينان از وجود ارتباط قطعي ميان مصرف فرآورده و بروز عارضه ضروري نيست بلكه ترديد به ايجاد عارضه نيز قابل گزارش مي باشد. همچنين كليه عوارض مشاهده شده اعم از خفيف يا شديد، گذرا يا پايدار توسط اين مركز پذيرفته مي شود.
توجه مهم :
– هنگام گزارش يك عارضه حتي الامكان نام شركت سازنده و شماره سري ساخت را جستجو نموده، گزارش نماييد.
- هرگز به دليل نامعلوم بودن برخي اطلاعات درخواستي در فرم، از گزارش نمودن عارضه اجتناب نفرماييد.
- هويت بيمار و گزارشگر محرمانه خواهد ماند.
شماره تماس: 88923193-4
ارتباط داخلي:
پست الكترونيك: iadrmc@yahoo.com
کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.
طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان