قائم مقام وزیر بهداشت درباره برخی انتقادات و اظهار نظرها درباره پزشک خانواده توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش وبدا به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی درباه بعضی انتقادات و حملات تند علیه طرح تحول سلامت که در رسانهها مطرح می شود، گفت: برخی از انتقاداتی که مطرح میشود از سر دلسوزی است و در موارد قابل توجهی این انتقادات دارای نکات کارشناسی نیز هستند که ما از آنها جهت ارتقای برنامههایمان بسیار استقبال میکنیم.
اگر کمک نمیکنید، حداقل مانعتراشی نکنید
وی افزود: این درحالیست که برخی دیگر از انتقادات و حملات نه از سر خیرخواهی و نه دارای جنبه کارشناسی است. به عنوان مثال بعضی افراد که در دوره تصدی مسئولیت خود فاقد حتی یک عملکرد با برنامه شاخص و درخشان بودهاند، بعضی شنیدهها و مشاهدات خود را به دفعات در یک قالب تکراری مطرح میکنند و برخی رسانهها هم که بعضا دارای سابقه و اقدامات مثبت و همافزایی در حوزه سلامت هستند، متاسفانه تحت تاثیر مسائل سیاسی و جناحی و حتی شخصی به مخالفت میپردازند.
دکتر حریرچی خطاب به این منتقدان گفت: البته باید بدانند که راه اصلاح و ارتقای حوزه سلامت ولو با فراز و نشیب پیش خواهد رفت، بنابراین اگر کمک نمیکنید، حداقل مانع ایجاد نکنید.
ریشه مشکلات "سلامت" پزشک بودن وزیر بهداشت است؟
وی درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه ریشه مشکلات حوزه سلامت پزشک بودن وزیر بهداشت است، ادامه داد: باید توجه کرد که آقای دکتر هاشمی اولین وزیر بهداشتی هستند که در طول دوران تصدیشان در وزارت بهداشت به طور صریح از انتخاب وزیر بهداشت غیر پزشک استقبال کردهاند. در این دوره شاهد بودیم که برای اولین بار در سابقه وزارت بهداشت سه نفر از معاونین اصلی با تحصیلات مدیریتی و با سوابق اجرایی از غیر گروه بهداشتی درمانی انتخاب شدهاند و این موارد غیر از موارد انتخاب معاون از پزشکان عمومی و پرستاران است. هر چند در زمانیکه افراد کمی با این مقوله آشنا بودند، در نشریهایی که با تیراژ وسیع منتشر میکردیم، سلسله مقالههای مکرری در این زمینه و در دورههای مختف در ۱۰ساله گذشته منتشر کردهام. بر این اساس به افرادی که در دوره تصدی خود اقدام عملی و حتی یک اشاره ضمنی هم به این موضوع نکردهاند و اکنون مدعی شدهاند، توصیه میکنم که انصاف را رعایت کنند. البته باید توجه کرد که هر تغییر مهمی اگر مطلوب هم باشد، باید برای آن برنامهریزی کرده تا زمان مناسب اجرا شود.
اندر حکایت پزشک خانواده
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه صحبتهایش با اشاره به این گفته مبنی بر اینکه وزارت بهداشت تمایلی برای اجرای پزشک خانواده ندارد، اظهار کرد: متاسفانه همانطور که حتی قریب به اتفاق منتقدین و مخالفان فعلی وزارت بهداشت اذعان دارند، هیچگاه نظام پزشک خانواده مطلوب و مقبول و حتی متوسط در شهرهای کشور، در دورههای گذشته اجرا نشده بود.
دکتر حریرچی تصریح کرد: باید توجه کرد که در هیچ دورهای به اندازه این دوره حمایت از پزشک خانواده و اقدامات اجرایی در این زمینه انجام نشده است. توسعه و تکمیل واضح پزشک خانواده روستایی، ارتقای پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران به مفهوم اصلی پزشک خانواده و با افزودن اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه به بسته خدمات، گسترش پزشک خانواده در مناطق دیگر و ایجاد بستر واقعی و عملیاتی برای اجرای پزشک خانواده در کشور از طریق تامین یک مراقب سلامت برای هر ایرانی، ایجاد و گسترش پرونده الکترونیک سلامت برای همه، ایجاد آمادگی لازم و تامین زیرساختها در سطح دو و سه برای پذیرش ارجاع از سطح یک و تهیه راهنماهای بالینی از اقدامات مهمی است که اکنون انجام شده و در آینده نزدیک نیز تکمیل میشود.
کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.
طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان