سعی کنید میوه و سبزیجاتی انتخاب کنید که ظاهری سالم و بدون پوسیدگی داشته باشند.
پس از ورود به منزل کیسههای میوه و سبزی را در جایی مخصوص و دور از دسترس کودکان قرار دهید؛ به گونهای که تماسی با سایر وسایل منزل نیز نداشته باشند.
دستهای خود را به مدت 20 ثانیه بشویید. سینک ظرفشویی را هم بشویید.
ابتدا از آب روان برای شستن میوهها و سبزیها استفاده کنید، هر جا که نیاز است از یک برس برای زدودن آلودگی از سطح میوهها کمک بگیرید.
میوههای آسیبدیده یا ترک برداشته را دور بیندازید.
سه قطره مایع ظرفشویی را در یک لیتر آب (4 لیوان آب) حل کنید و بگذارید میوه و سبزی برای سه دقیقه در آن خیس بخورد. آبکشی کنید.
سپس از مواد ضدعفونی کننده آماده حاوی پرکلرین برای میوه و سبزی که دستورالعمل استفاده روی آنها موجود است استفاده کرده و سپس آبکشی کنید.محلول پرکلرین را از داروخانه و سوپر مارکت ها ی معتبر می توانید تهیه کنید. اگر به هر دلیل این محلول را نداشتید از مایع صابون برای شستشوی میوه ها می توانید استفاده کنید یعنی هر میوه را با آب و مایع صابون تک به تک شستشو داده و سپس ابکشی کنید.
ترجیحا از میوههایی که قابل پوستکندن هستند استفاده کنید. به هیچ عنوان میوه و سبزی شسته نشده را درون یخچال قرار ندهید و در صورتی که پس از شستوشو آنها را خورد کردهاید در ظرفی با درب بسته در یخچال بگذارید.
با اتمام کار دستگیره درب یخچال را ضد عفونی کنید و به یاد داشته باشید مصرف میوه و سبزی خام در بیرون از منزل در این روزهای کرونایی به هیچ عنوان توصیه نمی شود
با اتمام عملیات ضد عفونی کردن میوه و سبزی، کیسههای پلاستیکی را دور انداخته و سینک و محل قرار دادن کیسههای خرید را #شسته یا ضد عفونی کنید.
کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.
طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان