بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : شنبه, 01 دی 1403

توصیه های تغذیه ای کلی برای تقویت سیستم ایمنی در پاندمی کرونا


بطور کلی استفاده از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل و سالم توصیه می‌شود که از همه گروه‌های غذایی در آن وجود داشته باشد
مصرف میوه ها و سبزی ها و همه انواع و زیر گروه‌های آنها ها
 استفاده از هر ۵ گروه غذایی شامل غلات با تاکید بر غلات سبوسدار،  میوه ها، سبزیجات، گوشتها با تاکید بر گوشت سفید و حبوبات و لبنیات
 رعایت تنوع غذایی
عدم حذف وعده های غذایی
 استفاده از وعده غذایی روزانه صبحانه
رعایت نظم وعده های غذایی و میان وعده ها 
 غذاهایی که بهتر است مصرف نشوند
 از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و فست فود ها اجتناب شود
از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی که شکر زیاد دارد اجتناب شود
 از مصرف کیکهای چرب و تنقلات چرب و شور پرهیز شود
اسیدهای چرب ترانس مصرف نشود این اسیدهای چرب  که در روغن‌های جامد و مارگارین و کیکها و شیرینی ها وجود دارد به کاهش قدرت سیستم ایمنی می انجامد
لبنیات پر چرب حتی الامکان مصرف نشوند
 غذاهایی که مصرف آنها توصیه میشود
 استفاده از جوانه ها و غلات سبوسدار
استفاده از منابع روی و پروتیین با استفاده از گوشت سفید مرغ و تخم مرغ خوب پخته شده و حبوبات
 استفاده از ماست پروبیوتیک
 استفاده از  منابع امگا ۳ در ماهی پخته شده و بذر کتان و گیاه خرفه و روغن مایع کنجد و کانولا یا کلزا و استفاده از گردو و کنجد 
استفاده مکرر از مایعات گرم و آب گرم  
استفاده از آش محتوی سبزی و حبوبات و سوپ گرم
استفاده از انواع  سبزی و میوه  به عنوان منبع ویتامین ث 
استفاده از  جوانه ها و روغن کنجد و کانولا و گردو به عنوان منبع ویتامین E
استفاده از سبوس غلات و سبزیجات برگ سبز و ماکیان به عنوان منبع  ویتامینهای گروه  B
دریافت رژیم پر فیبر (کربوهیدرات پیچیده مثل غلات سبوس دار و انواع فیبر ها)
 منبع: گروه ارتقاء سلامت فرهنگستان علوم پزشکی

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان