بطور کلی استفاده از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل و سالم توصیه میشود که از همه گروههای غذایی در آن وجود داشته باشد
مصرف میوه ها و سبزی ها و همه انواع و زیر گروههای آنها ها
استفاده از هر ۵ گروه غذایی شامل غلات با تاکید بر غلات سبوسدار، میوه ها، سبزیجات، گوشتها با تاکید بر گوشت سفید و حبوبات و لبنیات
رعایت تنوع غذایی
عدم حذف وعده های غذایی
استفاده از وعده غذایی روزانه صبحانه
رعایت نظم وعده های غذایی و میان وعده ها
غذاهایی که بهتر است مصرف نشوند
از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و فست فود ها اجتناب شود
از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی که شکر زیاد دارد اجتناب شود
از مصرف کیکهای چرب و تنقلات چرب و شور پرهیز شود
اسیدهای چرب ترانس مصرف نشود این اسیدهای چرب که در روغنهای جامد و مارگارین و کیکها و شیرینی ها وجود دارد به کاهش قدرت سیستم ایمنی می انجامد
لبنیات پر چرب حتی الامکان مصرف نشوند
غذاهایی که مصرف آنها توصیه میشود
استفاده از جوانه ها و غلات سبوسدار
استفاده از منابع روی و پروتیین با استفاده از گوشت سفید مرغ و تخم مرغ خوب پخته شده و حبوبات
استفاده از ماست پروبیوتیک
استفاده از منابع امگا ۳ در ماهی پخته شده و بذر کتان و گیاه خرفه و روغن مایع کنجد و کانولا یا کلزا و استفاده از گردو و کنجد
استفاده مکرر از مایعات گرم و آب گرم
استفاده از آش محتوی سبزی و حبوبات و سوپ گرم
استفاده از انواع سبزی و میوه به عنوان منبع ویتامین ث
استفاده از جوانه ها و روغن کنجد و کانولا و گردو به عنوان منبع ویتامین E
استفاده از سبوس غلات و سبزیجات برگ سبز و ماکیان به عنوان منبع ویتامینهای گروه B
دریافت رژیم پر فیبر (کربوهیدرات پیچیده مثل غلات سبوس دار و انواع فیبر ها)
منبع: گروه ارتقاء سلامت فرهنگستان علوم پزشکی
کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.
طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان