بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : یکشنبه, 22 مهر 1403

مقاله ها

ممنوعیت مطلق فروش اینترنتی دارو

  مدیرکل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی کشور اعلام کرد: فروش اینترنتی دارو مطلقا ممنوع است.

فربد رهنما مدیرکل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی کشور در خصوص فروش دارو اظهار کرد: از سال ۱۳۳۴ بر اساس قانون امور پزشکی و مقررات داروی آشامیدنی، آرایشی بهداشتی، مقرر شد که تنها در صورتی دارو به فروش برسد که وزارت بهداشت، صلاحیت مسئول فنی را به عنوان یک داروساز، تایید کرده باشد. در تمام این سال‌ها این قانون خدشه ناپذیر رعایت شد، ولی در سال‌های گذشته با توجه به رشد و گسترش فضای مجازی ما شاهد این مورد بوده ایم که دارو‌ها در فضای مجازی و بدون نظارت به فروش می‌رسد.

رهنما ادامه داد: طی سالیان اخیر، قوانین و دستورالعمل‌هایی ایجاد شده که برای جلوگیری از فروش غیرقانونی دارو طراحی شده اند و به ضابطه‌مند شدن این امر مهم کمک می‌کنند. فهرست اقلام دارویی کشور کاملا مشخص است و نکته حائز اهمیت این است که مکمل‌هایی مثل قرص‌های مولتی ویتامین هم بر اساس اصلاحیه قانونی، دارو محسوب می‌شوند.

رهنما در مورد فروش اینترنتی دارو اظهار کرد: چند سال قبل سازمان غذا و دارو دستورالعملی را تدوین کرد که طبق آن داروخانه‌هایی که پروانه بهره برداری از وزارت بهداشت دریافت کرده اند و مسئولان آن داروخانه افرادی هستند که پروانه مسئول فنی برایشان صادر شده می توانند با رعایت جزئیات فروش اینترنتی که به آن‌ها ابلاغ شده به صورت اینترنتی هم فعالیت داشته باشند.

رهنما بیان کرد: طبق اعلام و تصویب سازمان غذا و دارو تنها در شرایطی می‌توان کالا‌های سلامت محور را از طریق فروش اینترنتی در اختیار مردم قرار داد که مصوبه غذا و دارو اعمال شده باشد.

او بیان کرد: هر داروخانه‌ای که مجوز بهره برداری از وزارت بهداشت دریافت کرده است اجازه دارد سایت اینترنتی تاسیس کنند و اقلام غیر دارویی را در آن به فروش برساند این یعنی از نظر وزارت بهداشت حتی در شرایطی که یک داروخانه مجوز دارد و با حضور مسئولان فنی تایید شده وجود داشته باشند باز هم فروش دارو نباید به صورت اینترنتی انجام شود.

او گفت: در حال حاضر ما با یک معضل بزرگ مواجه هستیم آن هم این است که در اینستاگرام و فضا‌های مجازی مواد دارویی زیادی به فروش می رسد حتی مواردی که ممکن است از نظر سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، دارو حساب شود، اما مردم آن را دارو ندانند مثل بعضی از نوشیدنی‌ها و مواد بهداشتی و خوراکی‌هایی که خاصیت دارویی دارند نیز جزو موارد ممنوعه فروش اینترنتی هستند، اما متأسفانه این گستردگی به حدی است که حتی دارو‌هایی که موارد سوء مصرف دارند نیز به صورت اینترنتی به فروش می‌رسند.

مدیرکل نظارت، ارزشیابی و اعتباربخشی سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: متاسفانه بعضی از دارو‌های مهم حتی بدون نسخه از طریق فضای مجازی به راحتی در اختیار مردم قرار می‌گیرند و چنین توزیعی کاملا ممنوع است و سلامت هموطنان را به خطر می‌اندازد و از نظر ما بسیار خطرناک است و همه دستگاه‌ها از جمله سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تا دادگستری کشور و حتی دادسرا‌های تخصصی جرایم پزشکی باید وارد شوند و نظارت مستقیم و مسئله داشته باشند و مانع توزیع دارو در فضای مجازی شوند.

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان