هدف از مراقبتهای ویژه، صرفا زنده ماندن بیمار نیست
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: هدف از خدمات پزشکی در ICU به ویژه در رویکردِ درمانِ شخصمحور صرفا زنده ماندن بیمار نیست بلکه بهبودی برای یک کیفیت خوب و قابل قبول زندگی است که در آن ارتقای استقلال، کلید روند بهبودی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر شهرام امینی، همچنین بیان کرد: در دوران کرونا دنیا متوجه شد که کار متخصصان مراقبتهای ویژه چه قدر حائز اهمیت است. در تلویزیون، روزنامه ها و رسانه های اجتماعی، بحث های بی شماری در مورد منابع ICU ذکر شد. با این حال، اغلب اوقات، تمرکز بر روی دستگاههای تنفس مصنوعی و تختها بوده است. هر پزشک با تجربه ICU میداند با ارزشترین منبع شناخت بیمار و تیم چند رشتهایِ همکار است که منابع خود را برای ارائه بهترین شانس بهبودی برای هر بیمار بدحال جمعآوری میکند.
وی افزود: یکی از تمرکزهای اصلی مراقبتهای ویژه بر درک چگونگی واکنش بیماران به درمان های ICU است. در رویکرد شخص محور، مراقبت باید شخصی سازی شده و روی فردِ بیمار متمرکز شود. بر این اساس ویژگیهای فردی بیماران مانند ژنتیک، نشانگرهای زیستی و پروفایلهای بالینی بسیار مهم است. با در نظر گرفتن تفاوتهای موجود در واکنش بیماران به داروها و مداخلات، هدف این رویکرد بهینهسازی استراتژیهای درمانی است. در مراقبتهای ویژه، این روش میتواند تصمیمگیریها را برای درمانهایی مانند احیای مایعات، حمایت تنفسی و مدیریت سپسیس بهبود بخشد.
دکتر امینی با اشاره به سخن دکترویلیام اسلر (William Osler) گفت: این پزشک شهیر جمله معروفی دارد با این مضمون که «بسیار مهمتر است که بدانیم چه نوع بیماری بیمار شده است تا اینکه یک بیمار چه نوع بیماری دارد». یعنی باید فرد درمان شود نه بیماری. در پزشکی شخصیسازیشده به دنبال بهبود نتایج با کاهش خطر عوارض جانبی و افزایش کارایی درمانها هستیم و این رویکرد بر ترکیب دادهها مانند ژنومیکس و پایش پیشرفته تکیه دارد تا مداخلات دقیق و مختص به بیمار را هدایت کند.
کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.
طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان