بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : شنبه, 08 ارديبهشت 1403

مقاله ها

خبرنامه داخلی ، شماره 86

 

معاون فنی، نظارت و آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد

دست پزشکان از سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت کوتاه خواهد شد!

معاون فنی، نظارت و آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد، گفت: با وضع تعرفه‌های ناعادلانه دست پزشکان از سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت کوتاه خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر اصغر حاتمی افزود: در موضوع کرونا پزشکان و کادر درمان ما شجاعانه ایستادگی کردند اما در همین اوضاع وحشتناک که پزشکان با گذر از جانشان وارد میدان خدمت شده‌اند؛ چالش‌های فراوان دیگری نیز گریبان جامعه پزشکی را گرفته است. وضع تعرفه‌های ناعادلانه یکی از این چالش‌های بزرگ است که در شرایط کرونا تحمل و اجرای آن بار سنگین‌تری را نسبت به سال‌های گذشته بر روی دوش پزشکان گذارده است.

این متخصص داخلی ادامه داد:  ساده انگارانه است که درمان را منفرد ببینیم و بگوییم با یک نسخه و تجویز دارو، درمان انجام خواهد شد. درمان یک پکیج بزرگ است که درآن بیش‌تر از همه، ارتباط مناسب پزشک با بیمار ایفای نقش می کند. متاسفانه سیستم بهداشت و درمان ما با برقراری رابطه مالی بین پزشک و بیمار، وضع تعرفه‌های ناعادلانه و عدم اتخاذ سیاست مناسب برای سرمایه گذاری در عرصه پیشگیری، شرایط بدی را هم برای پزشکان و هم مردم رقم زده است. این در حالی است که گاها هجمه‌های ناروا به جامعه پزشکی باعث سلب اعتماد مردم به پزشکان شده و در نهایت دود آن نیز به چشم مردم (به عنوان خدمت گیرنده) خواهد رفت.

 

نقش 80 درصدی بخش خصوصی

 وی با اشاره به اینکه 80 درصد خدمات برای بیماران بستری در کشور در بخش دولتی ارائه می‌شود؛ افزود: این نسبت در درمان سرپایی برعکس می‌شود و چیزی بین 75 تا 80 درصد درمان‌های سرپایی در بخش خصوصی ارائه می‌شود. که 5 درصد از کل هزینه های پرداختی بیمه را شامل می شود. با وضع تعرفه‌های دستوری خدمات سلامت، عملا دولت از جیب پزشکان به مردم که قطعا بخشی از آن ها جزو قشر مرفه جامعه(چیزی در حدود 15 تا 20 درصد)  محسوب می شوند ؛ سوبسید پرداخت می‌کند.

وی در توضیح علل نارضایتی پزشکان از تعرفه‌های خدمات سلامت گفت: در حالی که تعرفه خدمات سلامت نسبت به سال گذشته رشد چندانی نداشته است؛ هزینه‌های مطب‌داری، تامین تجهیزات سرمایه‌ای و لوازم مصرفی در برخی موارد حتی تا 10 برابر رشد داشته است. امروزعملاً تعرفه پزشکی قفل شده و توان پرداخت هزینه ارائه خدمات درمانی برای پزشکان از بین رفته از سوی دیگر بیمه‌ها نیز ناکارآمد و منفعل عمل می‌کنند؛ در نتیجه شاهد تعطیلی کلینیک‌ها و مطب‌ها و هدررفت هزینه صرف شده برای تربیت پزشک می‌شود.

 

4200 پزشک عمومی مشهدی بدون مطب!

 وی پزشکی را شغل حساس، پراسترس و پر دردسری خوانده و افزود: پزشکان ما با صرف سال‌های زیادی از جوانی خود در امر تحصیل، وارد عرصه خدمت می‌شوند. شاید در گذشته پزشکانِ جوان بعد از فارغ التحصیلی شرایط کسبِ درآمد معقول برایشان فراهم بود اما این وضعیت برای پزشکانِ امروز، دیگر وجود ندارد. در حال حاضر پنج هزار و 300 پزشک عمومی در مشهد داریم که پروانه مطب گرفتند در حالی که از این تعداد تنها 910 نفر مطب دایر کردند و ۴ هزار و ۲۰۰ نفر دیگر به این علت این که هزینه‌های دخل و خرج مطب صرفه اقتصادی ندارد یا کار غیر از پزشکی انجام می‌دهند یا با قیمت نازل در درمانگاه‌های خیریه و ....  به ارائه خدمت می پردازند.

 

سود پیشکش!

دکتر حاتمی در خصوص هزینه‌های سنگین خرید تجهیزات نیز افزود: مثلاً در تخصص گوارش دستگاه‌های آندوسکوپی، کولونوسکوپی و... مورد نیاز است؛ این دستگاه‌ها به طور وحشتناکی قیمت‌های فوق‌العاده زیادی پیدا کردند یک دستگاه آندوسکوپیِ ساده، یک میلیارد قیمت دارد بنابراین پزشک جوان ما توانایی راه اندازی مطب برای ارائه خدمت را از دست خواهد داد. مطب‌داران قدیمی هم کم کم از گردونه ارائه خدمت خارج می‌شوند چرا که عمر مفید این دستگاه‌ها نهایتا 5 سال است و بعد از این مدت دستگاه‌های جدیدتر و به روزتری وارد بازار می‌شود که پزشک برای ارائه خدمت مطابق با پیشرفت های روز دنیا باید یا دستگاه‌های جدید را تهیه کند و یا از گردونه خدمت خارج شود.

معاون فنی، نظارت و آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد، ادامه داد: اصلا سود پیشکش! با این اوضاع یک پزشک جوان که خرج زندگی هم دارد با چه تعرفه‌ای خدمت بدهد که هزینه دستگاهش دربیاید؟! این طوری می‌شود که پزشکان رغبتی به ارائه خدمت در شهرهای کوچک پیدا نمی‌کنند و این باعث می شود پای  سرمایه گذاران  و دلالان به عرصه ارائه خدمات درمانی باز شود.

 

فاجعه‌ی سودمحوری

وی در خصوص خطر ورود کاسبان و دلالان به عرصه درمان افزود: سرمایه‌گذاری در کلینیک‌ها و مطب‌ها این روزها کار ساده‌ای نیست و همان‌طور که گفتم اصلا پزشکان جوان ما چنین توانی را ندارند و با این اوضاع هیچوقت نیز نخواهند داشت. بدیهی است که پای دلالان و سودجوها به این عرصه باز شود که هم اکنون سرو صدای ورودشان نیز احساس می‌شود. این ورود درمان جامعه را دچار چالش جدیدی خواهد کرد. چالشی که در آن سودمحوری در راس خواهد بود.

وی در خصوص راه‌کارهای برون رفت بهداشت و درمان کشور از این شرایط  بیان کرد: راه نخست توجه به غربالگری و پیشگیری از بروز بیماری است بعد از آن باید ساختار بیمه‌ها و بهداشت و درمان کارآمد شود و در ادامه  باید خط اول درمان کشور، که در همه جای دنیا پزشکان عمومی هستند؛ جایگاه واقعی خود را بیابند. اقتصاد پزشک عمومی باید دارای اهمیت شود. اینطور نمی شود که پزشک ما بعد از دیپلم و شکستن سد کنکور هفت سال درس بخواند و تازه به نقطه صفر برسد! پزشک عمومی باید در یک برنامه‌ی دقیق در خط نخست درمان قرار گیرد؛ به طوری که 70 تا 80 درصد خدمات سلامت از این مسیر محقق شود.  البته ما نبایستی قبل از آماده شدن زیرساخت‌های بیمه و قبل از تعیین تعرفه واقعی جهش‌های بزرگی داشته باشیم حرکت از دره به سمت قله باعجله، بدون تجهیزات و امکانات و بدون در نظر گرفتن جوانب ، سقوط را در پی خواهد داشت. کما اینکه این تجربه را داشته‌ایم. در کنار همه‌ی این موارد که عرض کردم؛ خدمت گیرنده که مردم باشند باید به طور واقعی دیده شوند؛ توان پرداخت آحاد جامعه در نظر گرفته شود و برای هر قشر با توجه به توان پرداخت و حمایت‌های بیمه‌ای خدمات مناسب و با کیفیت ارائه شود.

 

بیمه‌هایی ناکارآمد

وی در در ادامه در خصوص نقش بیمه‌ها بیان کرد: بخش بزرگی از اثربخشی و توفیق خدمات سلامت کشور در دستان بیمه‌ها است. بیمه‌هایی که در تمام دنیا به عنوان یک تجارت سودآور و تخصصی بازوی کمکی خدمات سلامت محسوب می‌شوند. بیمه‌ها این روزها با سطحی‌نگری و عدم توجه به تبعات درازمدت تصمیمات خود باعث آسیب به  حوزه سلامت و درمان می‌شوند. ارائه خدمت از طریق بیمه‌ها با قیمت واقعی که به آنها پرداخت می‌شود؛ فاصله زیادی دارد. چه بخواهیم چه نخواهیم چاره‌ای جز این نیست که بیمه‌ها زیر بار مسئولیت‌های لازم بروند و الا دولت باید حالا، حالاها به طرق مختلف به حوزه سلامت، سوبسید بدهد.

دکتر حاتمی در پایان افزود: با همه‌‌ی این تفاسیر  جامعه پزشکی بارها و بارها ثابت کرده که در کنار مردم است. در جریان کرونا  این موضوع  بار دیگر ثابت شد ؛ حقیقت این است که پزشکان ما برای سلامت هموطنانشان  حتی به قیمت جان خود ایستاده‌اند.

 

*همراه با معاونت ها  در هفته ای که گذشت

 

31 رای صادره و بررسی 35 پرونده

معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی مشهد طی هفته گذشته 35 پرونده را بررسی و 33 جلسه کارشناسی برگزار کرد.

در این مدت 11 پرونده جدید به ثبت رسید و 31 رای در خصوص پرونده‌های در دست اقدام صادر شد.

در مجموع این معاونت طی این مدت پاسخگوی 51  مراجعه کننده عمومی و 23 مراجعه از سوی پزشکان و کادر درمانی بوده  و 2 مشاوره حقوقی نیز ارائه کرده است.  همچنین جلسه هیات بدوی انتظامی، هیات تجدید نظر انتظامی، جلسه شورای تخصصی دندانپزشکی، جلسه تعیین خسارت 3 پرونده و جلسه بررسی چگونگی پلمپ کردن مطبها از سوی این معاونت طی هفته گذشته برگزار شد.

 رسیدگی به4 تخلف تبلیغاتی و ثبت 6 درخواست جدید

طی هفته گذشته معاونت فنی، نظارت و آموزشی 5 مجوز جدید تبلیغاتی صادر و  6 درخواست مجوز تبلیغاتی  را نیز ثبت کرد.

 این معاونت  به 4 مورد گزارش تخلف تبلیغاتی در حوزه  پزشکی رسیدگی کرد و به دلیل تخلفات مکرر یک مجوز تبلیغاتی را ابطال نمود.  همچنین در رصد فضای مجازی 25 مورد تخلف تبلیغاتی در اینستاگرام شناسایی گردید.

جلسه کمیسیون تبلیغات مورخ 14/05/1399برگزار شد.

همچنین با توجه به دستور صادره از فرمانداری محترم نظر به اهمیت پیشگیری از شیوع کرونا و ضرروت رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی در مطب ها، دفاتر کار، مراکز درمانی و ... بازدیدهای نظارتی مشترک با دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراکز مختلف از هشتم لغایت پانزدهم مردادماه از سوی این معاونت انجام شد.

 

*جلسه محور

 

  •           برگزاری جلسه شورای معاونین
  •           حضور ریاست و اعضاء کمیسیون حقوقی در دفتر اقای مرتضوی، معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی و رئیس کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم در حوزه بهداشت و درمان و بحث و تبادل نظر پیرامون خسارت و هزینه درمان شاکیان پس از اخذ دیه و بررسی راهکارهای اجرایی در خصوص رفع مشکلات موجود
  •           برگزاری جلسه "بررسی مشکلات بخش خصوصی در بحران کرونا" و جمع آوری اطلاعات و آمار مراجعین مشکوک و یا مبتلا به کرونا در خط اول تشخیص و درمان مطب ها و درمانگاه های خصوصی و خیریه به جهت ارائه آمار به استانداری و احقاق حق بخش خصوصی در بحث توزیع اقلام حفاظتی
  •           برگزاری جلسه کمیسیون مالیات به منظور بررسی دستورالعمل مالیات مقطوع عملکرد سال 1398 و همچنین بررسی امکان حذف بند 15 دستورالعمل شماره 510/99/200 مورخ 1399/05/11 (تبصره ماده 100 – مالیات مقطوع عملکرد 1398)  که " ثبت کارتخوان متصل به شبکه پرداخت تا بهمن ماه 1398 را به عنوان شرط استفاده از تبصره ماده100- مالیات مقطوع عملکرد 1398 " در نظر گرفته است. بدین منظور نامه ای خطاب به اقای دکتر جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان کل تنظیم و ارسال گردید . در متن نامه فرصت تمدید مهلت ثبت کارتخوان تا پایان مرداد ماه 1399 از سازمان امور مالیاتی کشور درخواست شد .
  •           برگزاری جلسه با شرکت های محاسب و بررسی شرایط شرکتها در رابطه با تنظیم اظهارنامه مالیاتی

 •         برگزاری جلسه کمیسیون برنامه و بودجه سازمان و قرائت و تایید کلیات برنامه پیشنهادی بودجه سال 1399 سازمان نظام پزشکی مشهد

 • برگزاری اولین جلسه ستاد روز پزشک و هماهنگی، برنامه ریزی ، بحث و تبادل نظر جهت برگزاری مراسم مذکور به صورت مجازی. با توجه به بحران کرونا و زحمات جان فرسای کادر درمان و عدم امکان برگزاری حضوری مراسم تقدیر و یادبود از این عزیزان( پزشکان نمونه و شهدای سلامت) مقرر شد پیگیری و هماهنگی های لازم با شهرداری و صدا و سیما جهت همکاری بیش از پیش با ایشان انجام گردد. با توجه شیوع بیماری کرونا و تبعات آن از جمله از دست دادن قریب به 150 نفر از ازرشمندترین سرمایه های انسانی مجموعه درمانی کشور و خستگی کادر درمانی و بالاخص پزشکان محترم موجب گردیده است تا امسال در تمامی شئون نیازمند تدبیر و بکارگیری ابتکار عملی خاص در حوزه تکریم جامعه پزشکی باشیم . لذا به منظور گسترش فرهنگ  همدلی  و ارتقاء روحیه جامعه پزشکی در بحران کرونا و ضرورت ایجاد  پویش " همدلی با مدافعان سلامت "  و نظر به عدم امکان برگزاری مراسم روز پزشک و داروساز 1399 به منظور تقدیر و تشکر از پزشکان ، نیاز به همکاری تمامی دستگاه ها و نهادها و سازمان ها و برنامه ریزی برای این مهم  از طریق سایر روش های موجود " نوشتاری – دیداری- شنیداری و محیطی "  می باشد . ستاد روز پزشک سازمان نظام پزشکی مشهد در همین راستا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سایر سازمان ها " شورای شهر- شهرداری- صداسیما و . . . " اقدام به برگزاری جلسات و پیگیری امور نموده است .

  • برگزاری جلسه کمیته بررسی تجویز و مصرف منطقی دارو "بررسی نسخ"
  • برگزاری جلسه مشترک کارگروه گردشگری سلامت با مسئولان موسسه توسعه گردشگری سازمان همیاری شهرداری های استان خراسان رضوی و هم اندیشی در زمینه های راهکارهای توسعه گردشگری سلامت، بحث و تبادل نظر در رابطه با هلدینگ موسسه توسعه گردشگری

 •         برگزاری جلسه "بررسی قوانین پلمب مطب ها و دفاتر کار" با حضور نماینده واحد انتظامی، دادیار ویژه سازمان و تعدادی از اعضای هیئت مدیره به منظور رسیدن به جمع بندی در این موضوع جهت جلسه مشترک با حقوقی دانشگاه

 •         ثبت اظهارنامه مالیاتی و استقرار شرکت های محاسب در محل سازمان نظام پزشکی مشهد. به منظور رفاه حال اعضای سازمان هماهنگی برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی در محل سازمان از روز یکشنبه مورخ 19/05/99 تا پایان مرداد ماه حتی روزهای تعطیل از ساعت 08:00 صبح الی 16:00 عصر فراهم شد.

 

*مکاتبه و پیگیری

  •           نظربه ضرورت اطمینان از رعایت پروتکل های بهداشتی در بحران کرونا توسط همکاران در مطب ها، دفاتر کار و ... برای نمایندگان سازمان نظام پزشکی در بازدیدهای مشترک با دانشگاه حکم صادر شد. بازدید های نظارتی با حضور نمایندگان سازمان انجام خواهد شد .
  •           با عنایت به این مهم که رهبر معظم انقلاب با " شهید خدمت محسوب کردن کادر پزشکی ، پرستاری ، بهداشتی و خدماتی که در جبهه خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کرونا جان خود را از دست دارند" موافقت نموده‌اند لیست شهدای بخش خصوصی  جهت مساعدت و سیر اقدامات لازم برای در ردیف شهدا قلمداد شدن به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال شد .

 •          ضمن تشکر از مسئولان محترم بیمارستان مهر و پاستور نو در اقدام به موقع و اطلاع رسانی فوری به سازمان نظام پزشکی مشهد در مورد نامه با سربرگ جعلی و جعل و سوء استفاده از عنوان و امضاء معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور و درخواست اطلاعات و مشخصات کامل پزشکان شاغل در آن مرکز، با تمامی مراکز درمانی خصوصی- مراکز جراحی محدود-مراکز جراحی چشم پزشکی و مراکز درمانی خیریه مکاتبه و تأکید شد " مشخصات و شماره تماس اعضای سازمان نظام پزشکی در بانک اطلاعات سازمان نظام پزشکی کشور موجود بوده و به هیچ عنوان از طریق مکاتبه، تلفن و یا نمابر از هیچ فرد یا مرکزی دریافت نمی شود و تمامی مکاتبات سازمان نظام پزشکی کشور با سازمانهای نظام پزشکی سراسر کشور از طریق اتوماسیون اداری دیدگاه انجام شده، لذا در صورت مواجه با مکاتباتی خارج از سیستم مذکور مراتب را در اسرع وقت به سازمان نظام پزشکی شهر مربوطه اطلاع دهید.

  •           نظر به ارسال شناسنامه و استاندارد خدمت "اکوکاردیوگرافی جنین-درمان اختلالات کف لگن- راهنمای تجویز داروی پاکلی تاکسل متصل به آلبومین- استاندارسازی بخش مراقبت های ویژه سکته مغزی- استاندارد خدمت فیزیوتراپی در بیماران مبتلا به سرطان و دیابت" با روسای انجمن های علمی مرتبط با موضوع مکاتبه و درخواست اعلام نظر کارشناسی شد.
  •           با توجه به زحمات خطیر کادر درمان در بحران کرونا، افزایش تعرفه 10درصدی در سال 1399 ، افزایش هزینه های چند برابر درمان و علی رغم افزایش ناچیز تعرفه و همچنین پیرو تفاهم نامه شرکت های جمع آوری و دفع بهداشتی پسماند با این سازمان در جلسه مورخ  1399/05/02 در محل سازمان با حضور اعضای محترم کارگروه استانی پسماندهای عفونی مقرر گردید : تا ارائه جزئیات مستندات مالی شرکت های مذکور به مدت 3 ماه هزینه جمع آوری پسماند به ازای یک جلسه در هفته 65 هزار تومان در ماه از طرف اعضای سازمان پرداخت گردد. به منظور ارتقاء کیفیت مدیریت پسماندهای عفونی در همین زمینه با مقامات ذیربط " معاون محترم قضایی رئیس کل دادگستری در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم - دادیار محترم حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان – معاون محترم استاندار و فرماندار مشهد" مکاتبه شد

 

 *اخبار گوناگون

  •           فعالیت 12 آزمایشگاه برای نمونه گیری کرونا در مشهد (قدس)
  •           دکتر احمد خسروی خراشاد به شهدای سلامت پیوست (شهرآرا)
  •           پزشک پیشکسوت مشهدی به جمع شهیدان سلامت پیوست (قدس)
  •           ابتلای 80 کودک به کرونا در بیمارستان اکبر مشهد(شهرآرا)
  •           ثبت بیشترین ابتلای کرونا در مشهد برای جوانان (شهرآرا)
  •           پزشک نیکوکار محله جنت گاهی هزینه بیمارانش را خودش پرداخت می کند (شهرآرا)
  •           تا کنون 12 نفر از کادر درمانی استان به جمع شهدای مدافع سلامت پیوستند (شهرآرا)
  •           سایه تعطیلی بر سر مراکز درمانی شهر (شهرآرا)

 

 

                              

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان