بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : شنبه, 25 اسفند 1403

مقاله ها

جرم‌گیری دندان از پوسیدگی دندان و عفونت لثه جلوگیری می‌کند

جرم گیری دندان را لق نمی‌کند

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: جرم‌گیری دندان از پوسیدگی دندان و عفونت لثه جلوگیری می‌کند و تبلیغات غلط در فضای مجازی که مردم را از آسیب در پی جرم‌گیری می‌ترساند؛ کاملا دروغ است. جرم‌گیری دندان را لق نمی‌کند و دست کم سالی یکبار قابل انجام است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر محمود تمیزی افزود: امروزه اثبات شده است که بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی و حتی سکته های مغزی با عفونتهای دهان و دندان مرتبط است؛ اما تصور عامه این است که مشکلات دهان و دندان صرفا محدود به همان قسمت است. گاها حتی بیمار تحت جراحی عروق قرار می گیرد اما 10 سال بعد دوباره با همان علائم مراجعه می کند؛ چرا چون علت اصلی که عفونت دهان بوده همچنان پابرجاست. سلامت عمومی بدن، درد مفاصل، گرفتگی های عروقی، دید چشم و حتی ریزش مو می‌تواند از عفونت دهان و دندان سرچشمه گرفته باشد.

استاد بازنشسته دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ادامه گفت: در همه جای دنیا اصل بر پیشگیری است. بیمه‌های ما به طرز عجیبی با سرمایه‌گذاری در بخش پیشگیری مشکل دارند. متاسفانه بیمه‌های ما هنوز سرمایه‌گذاری در پیشگیری را هزینه تلقی می‌کنند. خاطرم هست در زمان تحصیلم در خارج از کشور مرتبا با تبلیغات مربوط به بیمه‌ها برای استفاده بیشتر مردم از خدمات آن‌ها برای ترمیم دندان‌ها و جراحی‌های لثه روبرو می‌شدم؛ به یکی از همکلاسی‌های مقیم آن‌جا گفتم عجب بیمه‌های خوبی دارید. این دوست جواب داد" نه! بیمه‌های ما خوب نیستند؛ بیمه‌های ما زرنگ هستند. آن‌ها می‌دادند اگر امروز هزینه ترمیم یک دندان را پرداخت نکنند؛ مجبور خواهد شد عفونت دندانی و چه بسا رسیدن عفونت و التهاب به قلب و در نهایت هزینه‌های یک جراحی قلب را پرداخت کنند. بیمه‌های ما با هزینه کمتر در پیشگیری، سود بیشتر خود را ضمانت می‌کنند"

دکتر تمیزی با اشاره به اینکه عمده بیماریهای مزمن علائم کمتری دارند و بیماریهای لثه هم از این دست هستند و کم علامت هستند؛ گفت: ممکن است بیمار 10 سال مبتلا به بیماری لثه باشد و متوجه نشود و عمدتا زمانی به ما مراجعه می کنند که خیلی دیر شده و در مواردی می بینیم دندان سالم لق شده و با کوچکترین حرکتی از ریشه جدا می شود؛ این زمان خیلی دیر است. لذا توصیه من این است که حتما چکابهای روتین دقیق را 6 ماه یکبار و حتما سالی یکبار انجام دهید.

وی در پایان افزود: خدمات دولتی رایگان بایستی توسعه یابد و سرمایه‌گذاری بیمه‌ها با نگاه بازتری بر روی پیشگیری افزایش یابد.

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان