بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : یکشنبه, 22 مهر 1403

مقاله ها

تحول نظام سلامت در گرو تحول در نگرش و مدیریت بیمه ها است

تحول نظام سلامت در گرو تحول در نگرش و مدیریت بیمه ها است

رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: تحول نظام سلامت در گرو تحول در نگرش و مدیریت بیمه ها است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، دکتر محمود فاضل در حاشیه دهمین جلسه شورای هماهنگی سازمان‌های نظام پزشکی استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی همچنین بیان کرد: در همه جای دنیا بیمه ها پشتوانه دولت هستند. تمام روسای جمهور و رهبران کشورهای دنیا از جمله مهمترین شعارهای خود را تامین سلامت و بیمه همگانی ذکر می کنند؛ لذا موضوع سلامت بسیار حائز اهمیت است و معتقدم توفیق نظام سلامت ما به تحول و مدیریت شایسته در بیمه‌ها وابسته است.

وی تعرفه را یک ابزار رگولاتوری در دست دولت خواند و گفت: دولت باید که قدر این ابزار را دانسته و از آن درست استفاده کند. چرا که اگر دولت نتواند از این ابزار به خوبی استفاده کند پس اختیار بعدی خودش در زمینه نظارت را هم از دست می‌دهد یعنی اگر تعرفه‌ها را منطبق بر واقعیت‌های بستر جامعه نتوانند که تنظیم کنند و نتوانند استنباط خود را از جامعه و نیازهای روز را به درستی در قالب تعرفه جدول‌بندی کنند مطمئناً این تعرفه قابلیت اجرا نخواهد داشت و این ابزار بسیار مهم به عنوان ابزار حاکمیتی از دست دولت خارج می‌شود .

وی افزود: به همین خاطر شورا عالی نظام پزشکی برای اولین بار قیمت تمام شده را احصاء و اعلام کرده که طبق قانون این دو مولفه یعنی سود سرمایه و هزینه استهلاک در تعرفه گذاری اضافه شود. تا بتوان قیمت واقعی تعرفه را اعلام و در نظر گرفت. تنها در این صورت است که تعرفه قابل اجرا خواهد بود.

وی گفت: جامعه پزشکی متوجه مشکلات اقتصادی اقشار مختلف مردم هست اما معتقدیم باید قیمت واقعی اعلام شود و مشکلات اقتصادی مردم در حوزه سلامت با سیاست‌گذاری درست از سوی دولت و با پوشش مناسب بیمه ها مرتفع شود. متاسفانه سازمان‌های بیمه‌گر از تخصصی و فنی شدن خود فاصله گرفته و به نظر می رسد که از منابعی که در اختیار دارند در راستای رسالت حقیقی خود بهره نمی برند و یا دچار ضعف مدیریتی هستند. ما شاهد هدررفت منابع در بیمه ها هستیم و از این سوی فشار را بر گرده‌ی جامعه پزشکی و مردم شاهدیم. بیمه یک صنعت است نه یک صندوق که هر وقت بخواهیم دست کنیم و برداشت داشته باشیم.

وی با اشاره به ترکیب شورای عالی بیمه سلامت که تعرفه گذاری را بر عهده دارد؛ گفت: در شورای عالی بیمه سلامت ۱۰ نفر هستند و ۹ تا از این‌ها به شکلی منصوب به دولت و حاکمیت هستند فقط یک نفردر آنجا از سوی ارائه دهندگان خدمت حضور دارد. پرواضح است که این ترکیب نمی تواند تعرفه ی واقعی و مورد نظر ارائه دهندگان خدمات سلامت را اعلام و نمایندگی کند به هر حال یک عددی را سازمان نظام پزشکی توانست با انجام کار کارشناسی اعلام کند؛ خود شورای عالی سلامت هم رقمی را اعلام کرد اما متاسفانه این پیشنهاد در هیئت دولت دچار تغییرات زیاد شد.

دکتر فاضل گفت: پبشنهاد می کنیم تولی گریِ حق تعرفه گذاری به سازمان نظام پزشکی برگردد. دولت شأن خودش را تنزل ندهد. در این حوزه دولت باید نظارت داشته باشد نه تصدی‌گری. از سوی دیگر سازمان نظام پزشکی صرفا یک سازمان صنفی نیست که مراقبت‌های مردمی رو متوجه نباشد. این سازمان یک سازمان بینابینی است که مراقبت و حمایت از حقوق بیماران و بعد از آن حمایت از حقوق اعضای صنفی را عهده دار است و مصوبه مجلس دارد و حکم رئیس آن را رئیس جمهور تنفیذ می کند. لذا بازگرداندن حق تعرفه گذاری به نظام پزشکی خواسته‌ای منطقی است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص فروش اینترنتی دارو گفت: فروش دارو از طریق سکوهای اینترنتی از دو منظر قانونی خلع دارد اولاً در بخشی از موارد قانونی واگذار کردن داروها به پلتفرم‌ها منع شده و ثانیا در بخش دیگری از قانون جهت تدوین هرگونه لایحه دستورالعمل یا شبیه به این مصوب شده که نهادها، انجمن‌ها و سازمان‌های ذی ربط دخیل شده و به آنها موارد ارجاع شود و مشاورت و مشارکت آن‌ها در نظر گرفته شود که این مهم حاصل نشده است. معتقدم باید فروش اینترنتی دارو در همین مرحله متوقف شود و دوباره با نظر و مشورت ارائه دهندگان خدمت بازنگری شود. ما از تکنولوژی و ارائه خدمات سلامت از طریق تکنولوژی‌های روز حمایت می کنیم اما به صورت قانونی و با کمترین ایراد و اشکال؛ چرا که شتابزدگی در این موارد به ضرر بیماران و مردم تمام خواهد شد.

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان