بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : سه شنبه, 02 بهمن 1403

مقاله ها

نخستین بیمارستان فوق تخصصی ارولوژی ایران در مشهد گشایش یافت

نخستین بیمارستان تمام هوشمند و فوق تخصصی ارولوژی کشور با عنوان "ایرانیان" در مشهد طی آیینی با حضور مشاور عالی وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد و مسئولان و پزشکان حوزه ارولوژی گشایش یافت.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد راه اندازی بیمارستان فوق تخصصی اورولوژی ایرانیان را پاسخ به یک مطالبه واقعی مردمی خواند که اهمیت فراوانی دارد.

دکتر علیرضا صداقت همچنین در سخنرانی خود در آیین افتتاحیه این بیمارستان بیان کرد:سرمایه گذاری در حوزه بهداشت و سلامت در شرایط کنونی جرات بالایی نیاز دارد و کسانی که برای این بیمارستان سرمایه گذاری کردند، درد مردم را حس کرده و در واقع سرمایه گذاری معنوی انجام دادند.

مدیرعامل بیمارستان هوشمند ایرانیان در این آیین گفت: ساختمان این بیمارستان در سال ۱۳۵۶ با عنوان بیمارستان "آذر" فعالیت خود را آغاز کرد، پس از انقلاب اسلامی به بیمارستان حضرت زینب (س) تغییر نام یافت و بعد از مدتی به مرکز طب سنتی و ناباروری تبدیل شد؛ اما برای مدتی بیمارستان تعطیل و از چرخه فعالیت خارج شد.

دکتر محمدرضا دارابی افزود: ۱۰ نفر از پزشکان متخصص ساختمان این بیمارستان را در مزایده ای خریداری کردند و با وجود مشکلات فراوان، این ساختمان را طی ۲ سال بازسازی و امروز بعد از گذشت ۴۳ سال از استقرار این مرکز درمانی ، در قالب نخستین بیمارستان تمام هوشمند و فوق تخصصی ارولوژی کشور فعالیت خود را آغاز می کند.

وی از تکمیل بودن کادر درمان فوق تخصصی در این مرکز و تامین تجهیزات مورد نیاز آن خبرداد و گفت: بیمارستان ایرانیان ۶۸ تختخوابی است و در همه زمینه های تخصصی ارولوژی خدمات ارایه می دهد و همه تجهیزات این رشته پزشکی در آن فراهم شده و پزشکان فوق تخصص این حوزه نیز در این مرکز استقرار یافته اند.

مشاور عالی وزیر بهداشت و بنیانگذار ارولوژی نوین ایران نیز در این مراسم با تشریح رشد پزشکی کشور در سال های پس از انقلاب گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه پزشکی کشور نیز انقلابی صورت گرفته که شرایط کنونی به هیچ وجه با قبل قابل مقایسه نیست، پیش از انقلاب مردم از بسیاری از خدمات پزشکی محروم بودند و فقط در حوزه ارولوژی برای ۳۰ میلیون جمعیت، ۱۵۰ ارولوژیست فعالیت داشت اما امروز برای ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور هزار و ۵۰۰ جراح کلیه و ارولوژیست وجود دارد که دوره فوق تخصصی خود را هم گذرانده اند.

دکتر ناصر سیم فروش افزود: زمانی که بخش بهداشت و درمان از وزارت علوم جدا شد، آغاز انقلاب در حوزه پزشکی کشور بود به طوری که اکنون سالانه هفت هزار پزشک تربیت می شوند و ایران در برخی از رشته های پزشکی در دنیا سرآمد است، ۶۰ هزار پیوند کلیه در این کشور انجام شده و از انتقال بیماران به کشورهای دیگر برای درمان جلوگیری و منجر به ذخیره ارزی شده است.

مشهد با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این آیین گفت: براساس آخرین سالنامه آماری، این دانشگاه وضعیت خوبی در برخی شاخص ها از جمله سرانه تخت به جمعیت ندارد، مشهد با وجود جمعیت بالای حاشیه نشین، اتباع و مهاجرین خارجی و جمعیت شناور و سرریزی که سالانه به صورت زائر به این شهر اضافه می شوند با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است لذا به کسانی که در این شرایط اقدام به سرمایه گذاری در حیطه سلامت می کنند باید افتخار کرد.

محمد دهقانی افزود: راه اندازی بیمارستان هزینه سنگینی دارد و هزینه های کنونی در حوزه درمان نسبت به تعرفه های پزشکی به هیچ وجه سرمایه گذاری در این حوزه را توجیه دار نمی کند، لذا سرمایه گذاران در حوزه سلامت فقط می توانند عاشق مردم باشند که در این راه گام گذاشته باشند.

وی بیان کرد: اینکه یک مرکز درمانی غیرفعال، در قالب یک مرکز فوق تخصصی فعالیت خود را از سر گیرد و در کشور منحصر به فرد باشد، اقدام بزرگی است، ضمن اینکه پزشکان این مرکز از استادان بزرگ حوزه پزشکی مشهد هستند، دانشگاه علوم پزشکی نیز فعالان بخش خصوصی را بازوان توانمند خود می داند و حمایت همه جانبه از آنان در حوزه درمانی خواهد داشت.

 

رییس جامعه ارولوژی ایران نیز در این آیین جامعه پزشکی را مدیون جامعه پرستاری دانست و گفت: پرستاران باتجربه نقش آموزگار را برای پزشکان بازی می کنند و هشدارهای آنان به پزشکان بعضا نجات دهنده جان انسانها بوده است، قرابت روز پرستار با سالروز میلاد حضرت زینب (س) قداست این شغل را نشان می دهد.

عباس بصیری افزود: مشهد به واسطه وجود امام رضا(ع) پذیرای جمعیت زیادی از زائران است لذا باید به این جمعیت عظیم، خدمات فوق تخصصی ارایه شود که بیمارستان ایرانیان در این جهت گام بلندی برداشته است.

وی بیان کرد: راه اندازی یک مرکز فوق تخصصی هم نیاز به تجهیزات مناسب و هم به افراد متخصص با دانش بالا دارد که از علم استفاده از این تجهیزات برخوردار باشند، بیمارستان فوق تخصصی ایرانیان هر دو بخش یعنی هم تجهیزات و هم افراد متخصص را با هم دارد و آینده درخشانی را می توان برای آن متصور شد.

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان

Menu