بسم الله الرحمن الرحیم
امروز : چهارشنبه, 29 فروردين 1403

اطلاعيه شماره 48 تاريخ 17/8/84 تاری دید متعاقب مصرف سیلدنافیل

اطلاعيه شماره 48

تاريخ 17/8/84

تاری دید متعاقب مصرف سیلدنافیل

پیرو انتشار اطلاعیه شماره 46 مرکز ADR ایران، مبنی بر بروز اختلالات شدید بینایی متعاقب مصرف داروهای سیلدنافیل، تادالافیل و واردنافیل، در مهر ماه سال جاری، 2 مورد گزارش تاری دید    با مصرف داروی سیلدنافیل به این مرکز ارسال گردید.

مورد اول آقای 65 ساله با سابقه ابتلا به هیپرلیپیدمی بوده که مشروبات الکلی و سیگار (از جمله ریسک فاکتورهای دخیل در ایجاد این عارضه دارویی) مصرف می نموده است و حدود 2 سال است    که به علت کاهش لیبیدو از سیلدنافیل 50 و­100 میلی گرمی استفاده می نماید. بیمار مدتی است که یک ساعت بعد از شروع مصرف دارو، موقتاً به مدت چند ساعت دچار تاری دید می گردد.

مورد دوم آقای 50 ساله ای بوده که سابقه هیچ گونه بیماری و عارضه دارویی را در گذشته نداشته است و 3 ساعت بعد از مصرف قرص سیدنافیل 50 میلی گرمی دچار تاری دید شدید شده که این عارضه حدود یک ساعت ادامه داشته است. بعد از یک ساعت تاری دید بیمار برطرف شده است.

با وجود اینکه عوارض بینایی در این موارد برگشت پذیر بوده ولی احتمال ایجاد عوارض بینایی برگشت ناپذیر هم وجود دارد. همانگونه که در اطلاعیه شماره 46 این مرکز اشاره شد، سازمان غذا و داروی آمریکا در جولای 2005 میلادی به دنبال دریافت گزارشاتی مبنی بر بروز عوارض بینایی به صورت Anterior Ischemic Optic Neuropathy (NAION) Nonarteritic اطلاعیه ای منتشر نمود. لازم به ذکر است که خطر بروز عارضه NAION در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، فشار خون، دیابت، کلسترول بالا، اختلالات بینایی، افراد سیگاری و افراد با سن بالاتر از 50 سال افزایش می یابد.

همچنین باید به بیماران توصیه گردد که چنانچه با مصرف داروهای مذکور دچار کاهش دید بخصوص بصورت ناگهانی در یک یا هر دو چشم شدند، از مصرف مجدد دارو خودداری نموده و موضوع را به پزشکی یا داروساز خود اطلاع دهند. باید توجه داشت که این داروها فقط بایستی    تحت نسخه پزشک مصرف گردند.

از همکاران محترم تقاضا می گردد در صورت مشاهده هر گونه عارضه متعاقب مصرف داروهای سیلدنافیل، تادالافیل و واردنافیل،­مراتب را طریق ارسال فرم های زرد و یا با تماس تلفنی      (66404223) به مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها  گزارش نمایند.

References:

1) WWW.Health Canada.COM

2) Micromedex ® 2004

3) WWW.fda.gov/medwatch

مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته داروها

دبیرخانه تحقیقات کاربردی- معاونت غذا و دارو

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

کليه حقوق مادي و معنوي مطالب مندرج، براي سازمان نظام پزشکی خراسان رضوی محفوظ مي باشد.

طراحي و اجرا توسط سروش مهر رضوان